Wat doen we

Bedrijfsprofiel

Algemeen
Vandaag de dag houdt het bedrijf zich bezig met het in- en verkopen van oudijzer en metalen. Ook verkopen wij nieuw en bruikbaar ijzer. Als iemand een onderdeel nodig heeft van een washmachine, fiets, as, handbouwwagens, karren, enzovoorts. Wij hebben het te liggen bij ons op het bedrijf. Ook beschikken wij over diverse stellingen waar de producten netjes staan opgestapeld. Voor producten verwijzen wij u door naar onze producten pagina.
 

Inkoop metalen
Wat voor u afval is, is voor een ander nog een bruikbare recycling product. De materialen worden ook wel reststof genoemt. In het recyclingproces worden deze reststoffen gesorteerd en gerecycled daarvan wordt 98% hergebruikt . Hierdoor is er minder belasting van het milieu en zijn kosten en het verwerken afvoeren van de materialen stukken goedkoper. Deze producten kopen wij in tegen dagprijzen de betalingen zijn contant of op rekening.

Wij zijn gespecialiseerd in het verwerken van diversen soorten Ferro en Non_ferro metalen (ook wel genoemd in de volksmond oud Ijzer en oude metalen) zoals koper aluminuim rvs niet magnetiche producten de metalen
worden bij ons ingenomen en gesorteerd op product en kwaliteit.


Geschiedenis
Oud ijzer verzamelen, auto’s vodden, papier, kippen en konijnen handel, waar maar wat aan konverdient worden. Dit is allemaal begonnen in 1949. Op 13 jarige leeftijd begon Jelle Nicolai hiermee op de kanaalsloane in opeinde. Hij haalde het allemaal op de met de fiets en kar en sloeg de materialen allemaal bij huis op.

Daarna is hij in smalle EE begonnen en in 1966 naar de Folgerenlaan 37te Drachten verhuisd om daar zijn handel voort te zetten. De zoon van Jelle, Pieter Nicolai heeft in 1984 de autosloperij overgenomen en daar is hij vandaag de dag nog steeds mee bezig. Deze autosloperij is nog steeds te vinden op de Folgerenlaan 37.

Ik (Jan van der Iest) ben in 1983 van school af gegaan. Ik was op dat moment 15 jaar. Sinds deze leeftijd ben ik gaan werken in het oud metaal bij Jelle Nicolai. En op 19 jarige leeftijd heb ik de zaak over genomen. Het bedrijf is in de tussentijd erg gegroeit. Door deze groeing van dit bedrijf moest er meer plaats komen. Sinds 2007 zijn wij begonnen aan de Azeven Noord van Drachten. Wij werken op het moment met zes mensen en één stagaire. Er komen gemiddeld 14 a 15 duizend mensen per jaar die oud ijzer en metalen brengen of halen.